Termeni si conditii

ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si condiţiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri şi servicii prin consumabilevulcanizare.ro  catre Cumpărător şi pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Următorii termeni vor însemna:

Cumpărător – persoană juridică, persoană fizică sau alta entitate juridică ce emite o Comanda.

Vânzător – consumabilevulcanizare.ro

Bunuri şi Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comandă, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primească aceste Bunuri si Servicii si sa facă plata acestora.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de proprietate Intelectuala (în cele ce urmează DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natură de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificaţii – toate specificaţiile si/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor asa cum sunt precizate in Comandă.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul consumabilevulcanizare.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul îşi derulează operaţiunile.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza tranzacţiei definite prin Comandă dintre cumpărător şi Vânzător.

EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
Vânzătorul îşi va utiliza cunoştinţele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comandă şi va livra Bunurile şi Serviciile care îndeplinesc cerinţele, nevoile şi specificaţiile Cumpărătorului;
Informaţiile prezentate pe site-urile vânzătorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vânzător, fără o anunţare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spaţiu si coerenţa structurii informaţiei, descrierile produselor pot fi incomplete însa vânzătorul face eforturi de a prezenta informaţiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost proiectat.

Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interacţiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menţionate la sectiunea “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificări pentru aceasta.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona şi/sau subcontracta o terţă parte pentru servicii ce ţin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul Cumpărătorului . Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terțe părti sau va face publice prin orice formă, nici una dintre informările primite de la Vanzator.

De asemenea, numele site-ului, conținutul precum si însemnele grafice sunt proprietatea Vânzătorului și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

CONFIDENȚIALITATE – PUBLICITATE

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor rămâne in proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris al Vânzătorului si dupa obținerea unui angajament de confidențialitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publică, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terțe parti nu va fi facuta de Cumpărător cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vanzatorului.

Datele clienților nu pot fi folosite, și nici furnizate altor părți.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul sa poată utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului consumabilevulcanizare.ro. Vânzătorul nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificări in acest sens.

Conform condițiilor legale privind protecția datelor cu caracter personal, Vânzătorul nu va dezvălui fără autorizare nici o informatie cu caracter confidențial referitoare la Cumpărator. Pe baza consimțământului expres si neechivoc si numai in limitele legislației în vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor d-voastră prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informații către terți (ex: furnizori de servicii de marketing, alți furnizori de servicii, agenții de stat, guvernamentale sau asociații din domeniul asigurarilor, atunci când legislația specifică prevede acest lucru, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).

In cazul utilizatorilor care opteaza pentru plata online printr-un card de credit / debit, procesarea datelor de card se face pe serverele ING Bank, iar www.ConsumabileVulcanizare.ro  nu solicita date despre card-ul dvs. Vom stoca, ulterior tranzactiei, datele de identificare a tranzactiei furnizate de banca. Mentionam de asemenea ca nici un reprezentant al www.ConsumabileVulcanizare.ro  nu va solicita prin nici o metoda datele dvs. bancare cum ar fi numar card, pin, cvv2, data expirarii etc. Daca primiti o astfel de solicitare contactati-ne de urgenta sau adresati-va bancii dvs. pt. a semnala acest solicitare. Pentru o securitate suplimentara a tranzactiei procesatorul nostru de card-uri, ING Bank, pune la dispozitie optiunea 3D Secure sau, dupa caz, Mastercard Secure Code.

TERMENE PENALITATI

În cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vânzătorul este obligat sa anunte Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

În cazul in care Cumpărătorul întârzie din vina sa plata mărfurilor in termenul prevazut in factura emisă de Vânzător, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorată.

În cazul in care Cumpărătorul nu mai ridica marfa expediata de Vânzător, este obligat la plata transportului tur + retur si a unei penalitati de 0,5% pe zi din echivalentul acestuia, de la momentul confirmarii de catre Curier al returului catre Vanzator.

În cazul in care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrându-se in termen de 5 zile lucrătoare.

FACTURARE – PLATI

Prețul și modalitatea de plata sunt specificate in Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

RISCURI SI RESPONSABILITATI
Livrare

Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat rapid sau prin poștă către Cumpărător în funcție de opțiunea acestuia din urmă. Vânzătorul poate refuza livrarea Bunurilor și Serviciilor printr-un curier ales de Cumpărător dar este obligat să anunțe Cumpărătorul motivele care au dus la această decizie.

Transport – Ambalare

În afară de cazul în care este agreat de Vânzător si Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile si responsabilitațile asociate cu Bunurile și Serviciile in momentul predării acestora către societatea de curierat, către poștă sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

ACCEPTARE

Acceptarea va fi făcuta atunci când Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate in Comanda. În cazul in care Cumpărătorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

Vanzatorul își rezerva dreptul de a nu accepta comenzile care au datele solicitate in comanda eronate sau incomplete.

RETURNAREA

Daca nu sunteti multumit de produsele achizitionate de pe site-ul www.ConsumabileVulcanizare.ro, le puteti returna si noi va vom inapoia contravaloarea comenzii dumneavoastra. Legislatia romana prevede: Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare (14 zile calendaristice) de la primirea produsului. Astfel clientii ConsumabileVulcanizare.ro pot returna produsele in ambalajul original si in aceeasi conditie in care au fost receptionte, in termen de 10 zile lucratoare (14 zile calendaristice) de la primirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui alt motiv.

Mentionam faptul ca nu se accepta pentru returnare produse precum:

– produse care nu au fost comercializate de ConsumabileVulcanizare.ro

– produse care prezinta semne de utilizare;

– produse deteriorate (exceptie fac produsele cu vicii de fabricatie – DOA);

– produse fara sau cu ambalaj original deteriorat;

– produse  importate special sau loturi de produse;

Costul de returnarea al produselor va fi suportat de client, folosind orice serviciu de transport dorit, cu mentiunea ca serviciul de transport ales sa aiba confirmare de primire. ConsumabileVulcanizare.ro   va inapoia contravaloarea produselor returnate care indeplinesc conditiile mentionate anterior, in cel mult 10 zile lucratoare (14 zile calendaristice) de la data primirii produselor returnate de la client (data de livrare a curierului). Mentionam faptul ca suma returnata nu include costurile de transport tur – retur, acestea cazand exclusiv in sarcina clientului.

Pentru produsele achizitionate cu plata in rate fara dobanda se percepe un comision de 5%.

“Clienti” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE care au primit marfa prin curierat, nu si cei care au ridicat produsele din punctele noastre de ridicare unde se considera ca au putut verifica marfa inainte de ridicare. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa returneze produsele, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. Daca doriti detalii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind una dintre modalitatile din pagina de Contact.

Produsele cu lipsa de conformitate:

Produsele ale caror caracteristici nu corespund cu specificatiile tehnice afisate si mentionate pe site-ul www.consumabilevulcanizare.ro pot fi returnate dupa notificarea  ConsumabileVulcanizare.ro. In acest caz clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu un alt produs conform sau fie pentru returnarea contravalorii produsului si a cheltuielilor de expeditie. Lipsa de conformitate nu se refera la viciile de fabricatie.

Produsele primite defecte (D.O.A. – dead on arrival):

Produsele achizitionate care sunt nefunctionale sau prezinta vicii de fabricatie vor fi inlocuite cu un produs functional cu conditia notificarii in termen de 48 de ore de la primirea produsului. In cazul in care produsul nu mai este disponibil clientul poate opta fie pentru inlocuirea produsului cu unul similar la alegerea sa, fie pentru returnarea contravalorii acestuia.

In aceasta situatie cheltuielile de transport vor fi suportate integral de catre ConsumabileVulcanizare.ro. Mentionam faptul ca daca notificarea se va face ulterior termenului mentionat anterior de 48 de ore, produsele fac obiectul conditiilor generale de garantie.

GARANȚIA

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.ConsumabileVulcanizare.ro beneficiaza de condiții de garanție conforme legislației in vigoare si politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Costul de expediere al produselor catre ConsumabileVulcanizare.ro in vederea solutionarii problemelor legate de garantie va fi suportat exclusiv de client, folosind orice serviciu de transport dorit, cu mentiunea ca serviciul de transport ales sa aiba confirmare de primire.

Costul de expediere al produselor care au beneficiat de garantie de la ConsumabileVulcanizare.ro la client va fi suportat de ConsumabileVulcanizare.ro. Expeditia se va face, de regula dar nu este obligatoriu, prin aceeasi metoda de curierat prin care produsul a fost expediat de client catre ConsumabileVulcanizare.ro  in vederea solutionarii garantiei.

Costul de expediere al produselor care NU au beneficiat de garantie de la ConsumabileVulcanizare.ro  la client va fi suportat de client. Expeditia se va face prin aceeasi metoda de curierat prin care produsul a fost expediat de client ConsumabileVulcanizare.ro  in vederea solutionarii garantiei.

TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de achitarea contravalorii acestora.

RASPUNDERE

Cumparatorul are obligatia sa verifice integritatea produselor la receptia acestora. Orice defect rezultat din socuri mecanice trebuie consemnat intr-un proces verbal incheiat intre cumparator sau delegatul acestuia si agentul firmei de curierat care efectuaza livrarea. Produsele cu astfel de defecte neconsemnate in proces verbal nu vor fi inlocuite / reconditionate si nu va fi restituita contravaloarea acestora Cumparatorului de catre Vanzator. Conform Art. 20 din O.U.G. 34 / 2014, (…)  riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terţă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor, deci Transportatorul nu mai poate fi tras la raspundere pentru eventualele defecte mecanice rezultate din transport dupa primirea produselor. Agentul firmei de curierat are obligatia sa asiste la receptia produselor si, in cazul in care exista produse cu urme de socuri mecanice, sa le consemneze detaliat intr-un proces verbal incheiat intre el si delegatul cumparatorului.

Riscul este transferat Cumparatorul în momentul livrării produselor către Transportator, dacă Transportatorul a fost însărcinat de către Cumparator să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către Vânzator (ex.: Alt curier (Contract client)).

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzător în cazul in care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

FORTA MAJORA

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forța majora. Forța majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului parților, care nu poate fi evitat și este declarat de instituțiile abilitate.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii apărute intre părți se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul in care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatorești competente de pe lângă Tribunalul Bucuresti.

INFORMATII PRIVIND DEEE

Deșeurilede echipamente electrice si electronice (DEEE) pot conține substanțe periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului, OUG 78/2000 – privind regimul deșeurilor, in temeiul dispozitiilor art. 10 din H.G 448/2005, privind deșeurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

– clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deșeuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;

– colectarea acestor deșeuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispoziția producătorilor de către Autoritățile administrației publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispoziția producătorilor spațiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;

– clienții pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate in momentul achiziției unui produs nou din aceeasi categorie

Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X.

PREVEDERI FINALE

Părțile în contract vor fi considerate contractanți independenți si nici uneia din părți nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Părțile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate pe perioada derulării unei Comenzi.

COS DE CUMPARATURI

close